zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2419]

Jagodowe serniczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Coś na szybko z tego co znalazłam w lodówce i zamrażarce. Małe co nie co czyli jagodowe serniczki. Pycha.

Jagodowe serniczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jagodowe serniczki

 

  • 250 g półtłustego twarogu
  • 4 danonki truskawkowe
  • 140 g serka waniliowego
  • 2 jajka
  • 4 łyżki wody różanej
  • 1 budyń waniliowy
  • 2 łyżki cukru
  • ok. 3/4 szk mrożonych jagód
  • 1 łyżka mąki

 

  • cukier puder

Sposób przygotowania:

Jagodowe serniczki
Używając tłuczka do ziemniaków lub widelca mocno rozgnieść twaróg razem z serkiem i danonkami.

Następnie do tej masy dodać jajka i cukier oraz wodę różaną i wymieszać.

Formę na muffinki wyłożyć silikonowymi foremkami do babeczek i rozłożyć do nich masę serową.

Potem obtoczone w mące jagody rozłożyć na masie serowej.

Serniczki piec w piekarnikun nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.

Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.
Jagodowe serniczki
do foremek rozdzielić przygotowaną masę serową
Jagodowe serniczki
na masie serowej rozłożyć jagody obtoczone w mące
Jagodowe serniczki
babeczki upiec apotem posypać cukrem pudrem

Tagi:

ciastka deser