Sposób przygotowania:
Jagodowe serniczki
Używając tłuczka do ziemniaków lub widelca mocno rozgnieść twaróg razem z serkiem i danonkami.
Następnie do tej masy dodać jajka i cukier oraz wodę różaną i wymieszać.
Formę na muffinki wyłożyć silikonowymi foremkami do babeczek i rozłożyć do nich masę serową.
Potem obtoczone w mące jagody rozłożyć na masie serowej.
Serniczki piec w piekarnikun nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.
Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.
Następnie do tej masy dodać jajka i cukier oraz wodę różaną i wymieszać.
Formę na muffinki wyłożyć silikonowymi foremkami do babeczek i rozłożyć do nich masę serową.
Potem obtoczone w mące jagody rozłożyć na masie serowej.
Serniczki piec w piekarnikun nagrzanym do 180 stopni przez 30-35 minut.
Wystudzić, wyjąc z foremek i oprószyć przed podaniem cukrem pudrem.
SylaUla