Sposób przygotowania:
Muffinkowe serniczki z galaretką
Galaretkę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wlewamy śmietanę i wsypujemy cukier puder. Miksujemy na najwyższych obrotach, aż stanie się sztywna. Na bok odkładamy kilka łyżek bitej śmietany do dekoracji. Następnie dodajemy po łyżce serka homogenizowanego i nadal miksujemy. Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości wody i odstawiamy do napęcznienia. Następnie przez kilka sekund rozpuszczamy w mikrofali i powoli, cały czas miksując dolewamy ją do masy serowej. Do papilotek na muffinki wkładamy po jednym okrągłym biszkopcie. Na niego wykładamy masę serową. Serniczki wstawiamy do lodówki. Następnie na ich wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Ponownie wstawiamy do lodówki. Gdy galaretka całkowicie stężeje, wówczas dekorujemy serniczki pozostawioną bitą śmietaną. SMACZNEGO!
Nina W.