Sposób przygotowania:
Jagodowe szaleństwo
Biszkopt:
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodawać kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać na jednolite ciasto. Przelać do formy i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Przygotować krem:
Jagody zmiksować w blenderze. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder. Następnie dodać mascarpone i na końcu zmiksowane jagody. Delikatnie wymieszać.
Wykonanie całości:
Przestudzony biszkopt przekroić na dwie części. Na pierwszy biszkopt wyłożyć grubą warstwę kremu. Położyć drugi biszkopt. Posmarować cienko kremem jagodowym. Wierzch udekorować jagodami.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodać cukier. Następnie dodawać kolejno żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Wymieszać na jednolite ciasto. Przelać do formy i piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Przygotować krem:
Jagody zmiksować w blenderze. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać cukier puder. Następnie dodać mascarpone i na końcu zmiksowane jagody. Delikatnie wymieszać.
Wykonanie całości:
Przestudzony biszkopt przekroić na dwie części. Na pierwszy biszkopt wyłożyć grubą warstwę kremu. Położyć drugi biszkopt. Posmarować cienko kremem jagodowym. Wierzch udekorować jagodami.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.