Sposób przygotowania:
Owocowy tort bez pieczenia
Śmietanę ubić z cukrem. Owoce, oprócz borówek pokroić.
Przygotować tortownicę o średnicy 20 cm. Każdy biszkopt zamaczać w soku brzoskwiniowym i układac warstwę na dnie tortownicy.
Wyłożyć porcję bitej śmietany, potem owoce. Ułożyć kolejną warstwę ( mają być 3 ). Na koniec tort udekorować śmietaną z wierzchu i owocami.
Gotowy torcik wstawić do lodówki do schłodzenia.
Przed wyjęciem z formy okroić dookoła nożem bo śmietana może się przylepić.
Przygotować tortownicę o średnicy 20 cm. Każdy biszkopt zamaczać w soku brzoskwiniowym i układac warstwę na dnie tortownicy.
Wyłożyć porcję bitej śmietany, potem owoce. Ułożyć kolejną warstwę ( mają być 3 ). Na koniec tort udekorować śmietaną z wierzchu i owocami.
Gotowy torcik wstawić do lodówki do schłodzenia.
Przed wyjęciem z formy okroić dookoła nożem bo śmietana może się przylepić.
zbysiowa