Sposób przygotowania:
Ciasto z nektarynką i galaretką
Białka ubić z cukrem, potem dodawać po jednym żółtku. Następnie porcjami dodawać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia i wymieszane z chia i delikatnie wymieszać.
Formę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do formy ciasto, a potem piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Biszkopt wystudzić i przekroić na dwa placki. Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń, wystudzić i utrzeć masę dodając miękkie masło. Nektaryny pokroić w półplasterki a galaretkę dokładnie wymieszać z wodą i zostawić do lekkiego stężenia.
Pierwszy placek ułożyć w blaszce, nasączyć, wyłożyć masę, zakryć drugim, nasączonym plackiem. Na wierchu ułożyć pokrojone półplasterki nektaryn w trzech rzędach i zalać tężejącą galaretką.
Ciasto odstawić do ścięcia do lodówki a potem kroić w kostkę.
Formę o wymiarach 22 x 29 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć do formy ciasto, a potem piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.
Biszkopt wystudzić i przekroić na dwa placki. Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń, wystudzić i utrzeć masę dodając miękkie masło. Nektaryny pokroić w półplasterki a galaretkę dokładnie wymieszać z wodą i zostawić do lekkiego stężenia.
Pierwszy placek ułożyć w blaszce, nasączyć, wyłożyć masę, zakryć drugim, nasączonym plackiem. Na wierchu ułożyć pokrojone półplasterki nektaryn w trzech rzędach i zalać tężejącą galaretką.
Ciasto odstawić do ścięcia do lodówki a potem kroić w kostkę.