Sposób przygotowania:
Biszkopt z musem truskawkowym
Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Dokładnie mieszamy. Następnie do ubitych białek dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Miksujemy wszystkie dokładnie na mus. Dodajemy cukier. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. Mieszamy z musem truskawkowym.
Tężejący mus truskawkowy wykładamy na biszkopcie.
Śmietanę ubijamy na sztywno i wykładamy na zastygniętej masie truskawkowej. Dekorujemy maczkiem z truskawek.
Truskawek i śmietany może być więcej. Dałam tyle co miałam.
Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier. Dokładnie mieszamy. Następnie do ubitych białek dodajemy żółtka, a na końcu mąkę z proszkiem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut.
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Miksujemy wszystkie dokładnie na mus. Dodajemy cukier. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Studzimy. Mieszamy z musem truskawkowym.
Tężejący mus truskawkowy wykładamy na biszkopcie.
Śmietanę ubijamy na sztywno i wykładamy na zastygniętej masie truskawkowej. Dekorujemy maczkiem z truskawek.
Truskawek i śmietany może być więcej. Dałam tyle co miałam.