Sposób przygotowania:
Jagodowy zefir
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Część jagód odłożyć do dekoracji. Resztę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Cytrynę wymyć w gorącej wodzie, osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać przetarte jagody ze skórką cytrynową, szczyptą cynamonu, sokiem z cytryny (do smaku i i lekko podgrzać. Namoczoną, rozpuszczoną żelatynę połączyć z 3 łyżkami masy jagodowej, a następnie wymieszać z pozostałą masą. W r^wić do lodówki do schło-¿zena. Z białek ubić pianę, oocjjąe 2 łyżeczki soku z cytryny. Pianę połączyć powoli, po łyżeczce, z masą jagodową, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki, aby deser stężał. Przed podaniem udekorować jagodami.