blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Jagodowy zefir

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetny przepis naprawde polecam!!!

Jagodowy zefir

Składniki:

Jagodowy zefir

 

Sposób przygotowania:

Jagodowy zefir
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Część jagód odłożyć do dekoracji. Resztę przetrzeć przez sito lub zmiksować. Cytrynę wymyć w gorącej wodzie, osuszyć, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Wymieszać przetarte jagody ze skórką cytrynową, szczyptą cynamonu, sokiem z cytryny (do smaku i i lekko podgrzać. Namoczoną, rozpuszczoną żelatynę połączyć z 3 łyżkami masy jagodowej, a następnie wymieszać z pozostałą masą. W r^wić do lodówki do schło-¿zena. Z białek ubić pianę, oocjjąe 2 łyżeczki soku z cytryny. Pianę połączyć powoli, po łyżeczce, z masą jagodową, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki, aby deser stężał. Przed podaniem udekorować jagodami.