Sposób przygotowania:
Jagody w słoiku
Jagody przebieramy , płuczemy i osaczamy. Słoiki dokładnie myjemy i nakładamy przygotowane jagody.
Nakładamy najlepiej do mniejszych słoików przesypując cukrem (jeśli lubimy słodko można dodać więcej cukru).
Jeśli umiarkowanie kilka razy stukniemy o blat stołu więcej jagód zmieścimy do słoika.
Zakręcone słoiki stawiamy w garnku na ściereczce i zalewamy wodą do ok 3/4 wysokości słoika i gotujemy 20- 30 min słoiki mniejsze.
Jagody są dobre do ciast, naleśników i deserów a także są skutecznym lekiem w problemach żołądkowo jelitowych.
Nakładamy najlepiej do mniejszych słoików przesypując cukrem (jeśli lubimy słodko można dodać więcej cukru).
Jeśli umiarkowanie kilka razy stukniemy o blat stołu więcej jagód zmieścimy do słoika.
Zakręcone słoiki stawiamy w garnku na ściereczce i zalewamy wodą do ok 3/4 wysokości słoika i gotujemy 20- 30 min słoiki mniejsze.
Jagody są dobre do ciast, naleśników i deserów a także są skutecznym lekiem w problemach żołądkowo jelitowych.