Sposób przygotowania:
Mizeria do słoików
Do garnka wlewamy wodę, wsypujemy sól i cukier, zagotowujemy, Do gotującej się wody wlewamy ocet i wyłączamy gaz. Ogórki myjemy i osuszamy, obieramy ze skórki i następnie kroimy nożykiem w cienkie plasterki.
Do czystych i wypatrzonych słoików ( 0,9 l ), wkładamy pokrojony w plasterki obrany z łusek ząbek czosnku i kilka ziaren pieprzu ziarnistego.
Wkładamy pokrojone ogórki i wlewamy zalewę. Pasteryzujemy przez 20 minut. Wyszły mi 2 słoiki po 0,9 litra.
Do czystych i wypatrzonych słoików ( 0,9 l ), wkładamy pokrojony w plasterki obrany z łusek ząbek czosnku i kilka ziaren pieprzu ziarnistego.
Wkładamy pokrojone ogórki i wlewamy zalewę. Pasteryzujemy przez 20 minut. Wyszły mi 2 słoiki po 0,9 litra.