kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 542]

Jagody w soku własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszne jagody w soku własnym. Doskonały dodatek do różnych deserów i domowych koktajli. Polecam.

Jagody w soku własnym

Składniki:

Jagody w soku własnym

 

Sposób przygotowania:

Jagody w soku własnym
Jagody przebieramy i usuwamy liście, dokładamy płuczemy i osuszamy.

Jagody przekładamy do czystych i suchych słoików. Do każdego słoika wkładamy po 2 łyżki jagód, 1 łyżkę cukru, 2 łyżki jagód itd. do wysokości 3/4 słoika. Słoiki zakrecamy i odstawiamy na 3 - 4 godziny, aż puszczą sok. Następnie pasteryzujemy przez 15 minut.