Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków, marchwi, cebuli i natki
Ogórki myjemy i osuszamy, kroimy w plasterki razem ze skórką. Pokrojone ogórki posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Gałązki pietruszki myjemy i kroimy.
Do ogórków dodajemy pozostałe pokrojone składniki oraz przyprawiamy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 - 3 godziny.
Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut.
Do ogórków dodajemy pozostałe pokrojone składniki oraz przyprawiamy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 - 3 godziny.
Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy i pasteryzujemy przez 20 minut.