Ania321

Ania321

Złoty Ekspert
[Przepisów: 741]

Jagody w soku własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Te bardzo proste i szybkie w przygotowaniu przetwory z jagód pozwolą cieszyć się tymi owocami także zimą.

Jagody w soku własnym

Składniki:

Jagody w soku własnym

 

  • jagody 2 litry
  • cukier 1/2 kg

Sposób przygotowania:

Jagody w soku własnym
Jagody bardzo starannie oczyszczamy, sprawdzamy, czy nie ma wśród nich żadnych listków, itp.

Płuczemy je pod bieżącą wodą i osuszamy. Następnie nakładamy stopniowo jagody do słoików, podsypując je jednocześnie cukrem. 

Zakręcamy słoiczki. Pasteryzować jagody przez około 15-20 minut od momentu ich zagotowania.