marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Jagody z sosem jajeczno-śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia deseru

Jagody z sosem jajeczno-śmietankowym

Składniki:

Jagody z sosem jajeczno-śmietankowym

 

  • 40 dag czarnych jagód
  • 2 żółtka
  • łyżka cukru pudru
  • 1/2 opakowania cukru waniliowego
  • 6 łyżek 12-procentowej śmietanki.

Sposób przygotowania:

Jagody z sosem jajeczno-śmietankowym
Rozpoczynamy przyrządzenie naszego tak pysznego i szybkiego w przygotowaniu deseru z tak małą ilością składników. Jagody przebrać, opłukać. Rozłożyć do miseczek. Z żółtek i cukru ukręcić kogel-mogel, dodać śmietankę. Tak przygotowanym pysznym sosikiem polać nas deser. Zapraszam do przyrządzenia deseru. Smacznego.

Tagi:

jagody owoce