piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Jaja faszerowane pasta pikantno jajeczną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne i szybkie w przygotowaniu na przystawkę.

Jaja faszerowane pasta pikantno jajeczną

Składniki:

Jaja faszerowane pasta pikantno jajeczną

 

  • 6 jajek
  • 1/2 czerwonej papryczki chili
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 małej łyżeczki sproszkowanej pikantnej papryki
  • 1/2 małej łyżeczki sproszkowanego tymianku
  • szczypta soli i pieprzu
  • 2 stołowe łyżki jogurtu naturalnego

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane pasta pikantno jajeczną
Jajka gotujemy na twardo przez około 10 minut.Po ugotowaniu i wystudzeniu obieramy ze skorupek.Obrane jajka przekroić na połówki ze środka jajek wyjąć łyżeczką żółtka.Żółtka przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem.Papryczkę chili i pół czerwonej papryki bez pestek zmiksować z 2 stołowymi łyżkami jogurtu naturalnego,z 1/2 łyżeczką sproszkowanej pikantnej papryki,z 1/2 łyżeczka sproszkowanego tymianku,szczypta soli i pieprzu.Po zmiksowaniu pastę przetrzeć przez sito i połączyć razem z rozgniecionymi żółtkami.Wszystkie składniki wymieszać.Pastą faszerujemy połówki jajek.