Zaba:)

Zaba:)

Kucharz
[Przepisów: 4]

Jaja faszerowane rybą wędzoną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonała przystawka na przyjęcia. Można je też serwować jako kolacje.

Jaja faszerowane rybą wędzoną.

Składniki:

Jaja faszerowane rybą wędzoną.

 

  • 6 jaj
  • wędzona makrela
  • łyżka oliwy
  • łyżeczka masła
  • 1/4 pęczka szczypioru
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane rybą wędzoną.
Jaja ugotować, obrać, przekroić na pół, wyjąć żółtka. Wędzoną rybę obrać ze skóry, bardzo dokładnie usunąć wszystkie ości, następnie rozdrobnić widelcem, dodać ugotowane żółtka, oliwę i masło. Wszystko razem utrzeć, dodać szczypiorek i przyprawy, wymieszać. Nakładać na chleb lub krakersy.