Martynkaw

Martynkaw

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 72]

Jaja nadziewane masą tuńczykową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja nadziewane masą tuńczykową świetnie nadają się na przekąskę.

Jaja nadziewane masą tuńczykową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jaja nadziewane masą tuńczykową

 

  • 6 jajek
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane masą tuńczykową
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, wyjąć żółtka i przełożyć je do miseczki, po czym ugnieść widelcem. Do żółtek dodać posiekany koperek, czubatą łyżkę majonezu i odsączone z oleju kawałki tuńczyka. Bardzo dokładnie wyrobić masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem nadziewać jajka, układać na talerzu i udekorować koperkiem. Podawać z ulubionym pieczywem.
Jaja nadziewane masą tuńczykową
Jajka ugotować, obrać, wyjąć do miseczki żółtka.
Jaja nadziewane masą tuńczykową
Gotowym farszem nadziewać jajka, udekorować koperkiem.

Tagi:

jajko jajka