smysia234

smysia234

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Jaja w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sycące i fajnie wyglądające jaja panierowane

Jaja w panierce

Składniki:

Jaja w panierce

 

  • 3 surowe jaja
  • szczypta soli
  • dodatkowo:
  • 1 surowe jajo
  • olej
  • 0,5-1 szklanka bułki tartej

 

Sposób przygotowania:

Jaja w panierce
3 surowe jaja ugotowałam na twardo w gorącej wodzie z dodatkiem soli >dzięki czemu nie miałam problemu z obraniem ich ze skorupek. Gdy jaja wystygły to każde z nich przekroiłam na połowę. Każde z połówek obtaczałam lekko w ubitym surowym jaju a następnie w bułce tartej. Podsmażałam na patelni z olejem na złoto. Wyszły rewelacyjne.

Tagi:

tarta