Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Jaja w solance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

ja tego nie jadłam ale widziałam jak często robi je moja ciocia

Jaja w solance

Składniki:

Jaja w solance

 

  • świeże jaja 10-15szt
  • 2 l wody
  • sól
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Jaja w solance
Świeże jajka ugotować na twardo w mocno osolonej wodzie. Do wody podczas gotowania można dodać do smaku różne przyprawy: liść laurowy, ziarnka pieprzu, ziele angielskie. Potłuc dokładnie skorupkę, pozostawić przez 24-36 godzin w wodzie w której się gotowały. Tak przyrządzone jajka można przechowywać nawet 8 dni. Nadają się na zakąskę do piwa jak też na śniadanie czy kolację.

Tagi:

przyprawy