dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Jaja w sosie kefirowo chrzanowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Prosta, pożywna sałatka, smaczna, idealna na lunch albo na śniadanie. Można zjeść ją solo lub z kromką chleba.

Jaja w sosie kefirowo chrzanowym

Składniki:

Jaja w sosie kefirowo chrzanowym

 

Sposób przygotowania:

Jaja w sosie kefirowo chrzanowym
Jajka myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy woda, gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w ósemki lub w gruba kostkę.

Selera naciowego obieramy z włókiem i kroimy w cienkie plasterki. Kefir mieszamy z chrzanem, doprawiamy sola i pieprzem.

Jajka mieszamy z pomidorami i selerem oraz z sosem kefirowo, chrzanowym.