ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Jaja w sosie szczypiorkowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna przekąska dla miłośników jajek.

Jaja w sosie szczypiorkowym.

Składniki:

Jaja w sosie szczypiorkowym.

 

  • 6 jaj
  • pęczek szczypiorku
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 łyżki jogurtu greckiego
  • sól
  • pieprz
  • papryka mielona słodka
  • kawałki rzodkiewek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jaja w sosie szczypiorkowym.
Jaja gotujemy na twardo w mocno osolonej wodzie (to zapobiegnie pękaniu skorupek oraz ułatwi późniejsze obieranie jajek). Jaja studzimy, obieramy, Kroimy na ćwiartki (półksiężyce). Jogurt mieszamy z majonezem. Szczypiorek myjemy pod bieżącą wodą, siekamy go bardzo drobno. Dodajemy do sosu. Sos doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Mieszamy dokładnie. Gotowym sosem polewamy jaja. Całość posypujemy startymi w wiórki rzodkiewkami. Smacznego!