agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

jaja z sardynkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jaja z sardynkami jaja z sardynkami

jaja z sardynkami

Składniki:

jaja z sardynkami

 

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 mała puszka sardynek
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka drobno posiekanej cebuli
  • ½ łyżeczki soku z cytryny
  • Sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

jaja z sardynkami
Obrane jaja przepołowić, wybrać żółtka i przetrzeć je przez sito. Dodać osączone sardynki, majonez, cebulę i sok z cytryny oraz sól i pieprz, a następnie utrzeć na jedną masę. W razie potrzeby dodać jedną łyżeczkę majonezu. Napełniać masą połówki jaj, przybrać zieloną pietruszką, lub cienkimi plasterkami cytryny.