Sposób przygotowania:
Jajecznica na prawdziwkach
1. Grzybki obieramy, dokładnie oczyszczamy i płuczemy, następnie osuszamy i kroimy na małe kawałki.
2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczką.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy grzyby i cebulę, następnie dusimy do miękkości i odparowania całego płynu z grzybów.
4. Na koniec wbijamy jajka i smażymy aż się zetną, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy.
2. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczką.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy grzyby i cebulę, następnie dusimy do miękkości i odparowania całego płynu z grzybów.
4. Na koniec wbijamy jajka i smażymy aż się zetną, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
5. Podajemy.