Sposób przygotowania:
Jajeczna alla pizza
Na patelni roztopić masło. Kabanosy pokroić na plasterki i wrzucić na patelnię po czym podsmażyć. Cebulę obrać, umyć i pokroić w piórka a paprykę w kostkę. Po pokrojeniu dodać do kabanosów i dalej smażyć aż cebula będzie zeszklona. Doprawić przyprawami i przemieszać. Jajka wybić do miski, mocno rozbełtać i wylać na podsmażone składniki. Patelnie zakryć pokrywką i smażyć kilka minut do momentu aż jajka się zetną. Gdy będą gotowe zdjąć pokrywkę, zdjąć patelnię z ognia. Na patelnię położyć duży talerz i uważając aby się nie poparzyć odwrócić na drugą stronę. Jajeczna alla pizza znajdzie się na talerzu. Podawać na gorąco ale również dobrze smakuje na zimno.
monikaT83
zewa
polecam, bo było pyszne :)
gusia1000
zewa
:)
ana9
zewa
dziękuję ana9 :)