2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Jajeczna biało czerwona zebra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 9

W menu świątecznego śniadania nie może zabraknąć jajeczka.Tak przyrządzone i podane na półmisku będą wyglądać efektownie

Jajeczna biało czerwona zebra

Składniki:

Jajeczna biało czerwona zebra

 

  • 5 jaj
  • 5 podłużnych pomidorów
  • 2 łyżki kremowego majonezu
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • sól do smaku
  • pieprz kolorowy z młynka do smaku
  • świeży koperek

Sposób przygotowania:

Jajeczna biało czerwona zebra
Jajka ugotować na twardo w osolonym wrzątku,kiedy ostygnąć obrać ze skorupek,zostawić do całkowitego wystygnięcia,następnie ostrym nożem kroić w poprzek na krążki o grubości około 7 mm. Pomidory umyć i pokroić w poprzek tak jak jajka. Majonez połączyć z chrzanem doprawić do smaku solą.Układać na przemian plastry jajek i pomidora sklejając ich majonezem i dociskając do siebie.Ułożyć na półmisku oprószyć całość kolorowym pieprzem z młynka udekorować gałązkami świeżego koperku.