Sposób przygotowania:
Jajka niespodzianki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek. W każdym jajku nożem delikatnie ścinamy grubszy koniec tak, żeby jajko stało w pionie. Drugi koniec (ten bardziej spiczasty) ścinamy więcej, na tyle by łatwo wyciągną żółtko. Delikatnie wydobywamy żółtko z jajka uważając, by nie uszkodzić białka. Wydobyte żółtka rozcieramy z majonezem i wodą z ogórków – powstały sos powinien być lejący. Dodajemy kukurydzę, pokrojonego w kostkę ogórka i pieprz. Przygotowane jajka ustawiamy pionowo na talerzyku. Otwory po żółtkach napełniamy sosem. Odcięte końcówki jajek przebijamy wykałaczkami i wbijamy w jajka tak, by otwór z sosem był przykryty. Po przekrojeniu jajka sos powinien wypłynąć.
yola
edytaha
dża
baasiaa
iziona
Ilonar2301