Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Jaja, przystawki i dodatki na Wielkanoc

Wielkanocne jajka z pomidorami i migdałami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i migdałami- idealne na świąteczny stół, ale także bez okazji.

Wielkanocne jajka z pomidorami i migdałami

Składniki:

Wielkanocne jajka z pomidorami i migdałami

 

 

 

 

  • 1 łyżka majonezu

 

 

Sposób przygotowania:

Wielkanocne jajka z pomidorami i migdałami
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą. Odcinamy wierzch jajek mniej więcej na 1/3 wysokości. Wydrążamy żółtko oraz białko z odciętych fragmentów jajek.Suszone pomidory odsączamy z zalewy, kroimy na mniejsze kawałki.Do pojemnika blendera wrzucamy suszone pomidory oraz żółtka wraz z wydrążonymi fragmentami białek.Dodajemy 2 łyżki płatków migdałów oraz majonez. Miksujemy na gładką masę.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowaną masą faszerujemy jajka. Przybieramy płatkami migdałów. Podajemy od razu po przygotowaniu.