karolina1869

karolina1869

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 105]

Jajeczna pasta z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta z gotowanych na twardo jaj szybko smacznie nie drogo polecam na śniadanie lub kolację z pieczywem jakie kto lubi .

Jajeczna pasta z cebulą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajeczna pasta z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Jajeczna pasta z cebulą
Jaja gotujemy na twardo w osolonej wodzie, po ugotowaniu zalewamy je zimną woda łatwiej będzie je obrać ze skorupki. Ostudzone obieramy ze skorupek, kroimy w drobna kostkę, lub (ja robię tak) rozdrabniamy widelcem. cebule kroimy w drobna kosteczkę, dodajemy do rozdrobnionych jaj, dodajemy majonez, sól i pieprz do smaku, dokładnie wszystko mieszamy, podajemy z pieczywem. 
Jajeczna pasta z cebulą
rozdrobnione jajka, żółtko dokładnie zmieszane z białkiem
Jajeczna pasta z cebulą
cebula, majonez przyprawy pomidor wygląda apetycznie