mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Pasta pomidorowo-jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna, szybka w wykonaniu jajeczna pasta z dodatkiem pomidorów.

Pasta pomidorowo-jajeczna

Składniki:

Pasta pomidorowo-jajeczna

 

Sposób przygotowania:

Pasta pomidorowo-jajeczna
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w małą kostkę i odcisnąć z soku. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę. Szczypiorek opłukać i drobno posiekać.

Do miski przełożyć pomidory, jajka, cebulę i szczypiorek. Następnie dodać majonez, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać. Gotową pastę rozsmarować na kromkach chleba.