Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pasta z tuńczykiem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna pasta jajeczna z tuńczykiem i ogórkiem.

Pasta z tuńczykiem 4

Składniki:

Pasta z tuńczykiem 4

 

 

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnych

 

 

  • 1 mała cebula

 

  • 2 łyżki drobno siekanego szczypiorku

 

 

  • 2 łyżki majonezu

 

 

  • pieprz młotkowany z kolendrą

Sposób przygotowania:

Pasta z tuńczykiem 4
Jajka gotujemy na twarda, hartujemy zimną wodą i obieramy. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy i siekamy w bardzo drobną kostkę. Ogórki konserwowe i jajka ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajmy tuńczyka i cebulę oraz jogurt naturalny i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę podajemy ze świeżymi pieczywem.