zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Jajeczne kule

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

jajka, twaróg i ................mamy pyszną pastę do chlebka

Jajeczne kule

Składniki:

Jajeczne kule

 

  • 8 jaj ugotowanych
  • 200 g twarogu
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 4 łyżki rzeżuchy
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/3 łyżeczki pieprzu kolorowego
  • 4 szczypty Fitup do twarożków, jajek i kefirów

 

Sposób przygotowania:

Jajeczne kule
Ugotowane jaka obrać i opłukać. Za pomocą siatki do warzyw pokroić w kostkę jajka i przetrzeć przez nią twaróg. Cebulę obrać, opłukać i pokroić w drobną kostkę. Do tego dodać rzeżuchę, posiekany szczypiorek, chrzan i majonez oraz przyprawy do smaku. Wszystko wymieszać i formować kule wielkości piłki do tenisa lub według swojego uznania. Udekorować listkami sałaty, plasterkami rzodkiewki i rzeżuchą.

Tagi:

jajko jajka