Sposób przygotowania:
Jajeczne kwiatuszki na zielonej łące
Jajka gotujemy na twardo, następnie obieramy ze skorupek. Płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka z ciepłą wodą z odrobiną barwnika różowego lub żółtego na ok.10minut W tym czasie kiedy nam się jajka barwią dodajemy do miseczki majonez z odrobinką barwnika spożywczego zielonego i całość mieszamy. Cebule obieramy ,płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.Następnie za pomocą nożyka do dekoracji kroimy ją na pół i wyciagamy najwieksze z niej korony tzn. 6 sztuk. Po dziesięciu minutach wyjmujemy jajka,osuszamy ręcznikiem papierowym i również za pomocą nożyka do dekoracji kroimy je na pół w poprzek. Na małych talerzykach rozkładamy po porcji majonezu.Na majonez kładziemy korony,w korony jajka,solimy i pieprzymy.A na jajkach układamy po połówkach pomidorków,dekorujemy paseczkami pora i gotowe :)
-Natka-
zbysiowa
edytaha
gusia1000
marietta