Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Jajecznica na grzance

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jajecznicę proponuję podać na grzance, posypać szczypiorkiem i śniadanie gotowe:)

Jajecznica na grzance Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajecznica na grzance

 

  • Bagietka - 3 kromki
  • jajka - 3 sztuki
  • masło - 1,5 łyżki
  • szczypiorek - 1/2 pęczka

Sposób przygotowania:

Jajecznica na grzance
Pokrój bagietkę na skos* rozgrzej patelnię grillowaną lub zwykłą, posmaruj delikatnie masłem, połóż   kromki na patelnie i podpiekaj z obu stron:) * w tym czasie usmaż na maśle  jajka, posól * na podpieczone grzanki nakładaj jajecznice, posyp pokrojonym szczypiorkiem. Podaj na śnadanie lub kolacje - sukces gwarantowany ;)
Jajecznica na grzance
Etap 1