Sposób przygotowania:
Jajecznica z dynią
Dynię obieramy z skórki wydrążamy środek i ścieramy na tarce na większych oczkach.
Szynkę szwarcwaldzką kroimy w paseczki.
Cebulę i czosnek kroimy drobno.
Paprykę i szczypior kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło dodajemy szynkę wysmażamy.
Bobrze wysmażoną szynkę zdejmujemy z patelni tłuszcz zostawiamy dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek dusimy.
Do cebuli dodajemy dynię dusimy aby wyparować nadmiar wody.
Jajka wbijamy do miseczki mieszamy wlewamy na patelnię, doprawiamy mieszamy aż jajka się zetną.
Do masy dodajemy pokrojoną paprykę i szczypior i szyneczkę wytopioną.
Podajemy na ciepło z kromeczką chlebka na śniadanko albo na kolację.
POLECAM!!!
Szynkę szwarcwaldzką kroimy w paseczki.
Cebulę i czosnek kroimy drobno.
Paprykę i szczypior kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy olej i masło dodajemy szynkę wysmażamy.
Bobrze wysmażoną szynkę zdejmujemy z patelni tłuszcz zostawiamy dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek dusimy.
Do cebuli dodajemy dynię dusimy aby wyparować nadmiar wody.
Jajka wbijamy do miseczki mieszamy wlewamy na patelnię, doprawiamy mieszamy aż jajka się zetną.
Do masy dodajemy pokrojoną paprykę i szczypior i szyneczkę wytopioną.
Podajemy na ciepło z kromeczką chlebka na śniadanko albo na kolację.
POLECAM!!!
gusia1000