Sposób przygotowania:
Jajecznica z kurkami na grzankach
1. Grzanki: Bułkę kroimy na kromki z każdej strony smarujemy cieniutko masłem i układamy na blaszce niczym nie wyłożonej, następnie oprószamy ziołami i papryką, pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez kilka minut, na koniec posypujemy serem żółtym starym na tarce o małych oczkach i zapiekamy aż ser się rozpuści.
2. Jajecznica: Grzyby dokładnie oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno kroimy, wrzucamy je na patelnię, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości, gdy grzyby będą miękkie nadmiar wody odparowujemy, dodajemy masło i smażymy aż będą chrupiące, następnie wbijamy jajka, smażymy aż się zetną przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Podanie: Na grzanki nakładamy porcje jajecznicy, posypujemy serem żółtym startym na tarce o małych oczkach i posiekanym szczypiorkiem. Podajemy.
4. Smacznego życzę.
2. Jajecznica: Grzyby dokładnie oczyszczamy, płuczemy i dokładnie osuszamy, następnie drobno kroimy, wrzucamy je na patelnię, podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości, gdy grzyby będą miękkie nadmiar wody odparowujemy, dodajemy masło i smażymy aż będą chrupiące, następnie wbijamy jajka, smażymy aż się zetną przyprawiając do smaku solą i pieprzem.
3. Podanie: Na grzanki nakładamy porcje jajecznicy, posypujemy serem żółtym startym na tarce o małych oczkach i posiekanym szczypiorkiem. Podajemy.
4. Smacznego życzę.
gusia1000
Babeczka35
Bardzo polecam.