Sposób przygotowania:
Gruszki pod kruszonką
Gruszki myjemy i obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kosteczkę. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Do miski wkładamy masło, wsypujemy cukier i mąkę, zagniatamy kruszonkę.
Kokilki do zapiekania smarujemy masłem. Do każdej kokilki wkładamy po łyżce kruszonkę. Pokrojone gruszki i resztę kruszonkę dzielimy na cztery równe porcję, wkładamy do kokilek.
Zapiekany w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Do miski wkładamy masło, wsypujemy cukier i mąkę, zagniatamy kruszonkę.
Kokilki do zapiekania smarujemy masłem. Do każdej kokilki wkładamy po łyżce kruszonkę. Pokrojone gruszki i resztę kruszonkę dzielimy na cztery równe porcję, wkładamy do kokilek.
Zapiekany w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.