Sposób przygotowania:
Jajecznica z grzybamiPrzygotowanie grzybów:
Zdrowe oczyszczone grzyby dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą. Następnie kroimy w drobne plasterki. Gotujemy je w lekko osolonej wodzie przez ok. 15 min.
Następnie odcedzamy na sicie przelewamy wodą.
Przygotowanie cebuli:
Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę.
Przygotowanie jajecznicy:
Jajka przelewamy wrzącą wodą a następnie wbijamy do wysokiego naczynia.
Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy odcedzone grzyby. Mieszając smażymy razem przez ok. 10 min. Gdy grzyby są uduszone wlewamy roztrzepane jajka. Mieszamy dokładnie i smażymy do lekkiego ścięcia jajek. Przed samym podaniem doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy na gorąco z pieczywem.
zbysiowa
Agnieszka Rec
Pozdrawiam :)
zbysiowa
Mam pomrożone, duszone z masłem :)
Agnieszka Rec
Może uda mi się jeszcze takie zapasy z grzybków zrobić :)