Sposób przygotowania:
Zupa curry z papryką i cukinią
W dużym garnku rozgrzać olej kokosowy. Zeszklić pokrojoną w mała kostkę cebulę. Dodać straty na małych oczkach imbir i czosnek. Wymieszać i chwile podsmażyć.
Marchew zetrzeć na dużych oczkach do cebulki. Następnie dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Przemieszać i podsmażyć kilka minut. Dodać pastę curry rozrobioną w odrobinie ciepłej wody (łatwiej się rozprowadzi). Całość zalać bulionem drobiowym, dołożyć papryczkę chilli w całości i zgotować. Gotować pod uchyloną pokrywką do miękkości warzyw (około 7-9 min). Pod koniec gotowania dołożyć obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory, a po kolejnych 2-3 minutach mleczko kokosowe. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Serwować z natką pietruszki, ćwiartką limonki i prażonym na suchej patelni sezamem.
Marchew zetrzeć na dużych oczkach do cebulki. Następnie dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę i cukinię. Przemieszać i podsmażyć kilka minut. Dodać pastę curry rozrobioną w odrobinie ciepłej wody (łatwiej się rozprowadzi). Całość zalać bulionem drobiowym, dołożyć papryczkę chilli w całości i zgotować. Gotować pod uchyloną pokrywką do miękkości warzyw (około 7-9 min). Pod koniec gotowania dołożyć obrane ze skórki i drobno pokrojone pomidory, a po kolejnych 2-3 minutach mleczko kokosowe. Doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem.
Serwować z natką pietruszki, ćwiartką limonki i prażonym na suchej patelni sezamem.
robaczek
skuter5