Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Jajecznica z kalarepką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kalarepka,koperek,natka pietruszki i wiejskie jajka-moja ulubiona jajecznica.Podajemy ze świeżym pieczywem.

Jajecznica z kalarepką

Składniki:

Jajecznica z kalarepką

 

  • 2 małe kalarepki
  • 4 jajka
  • sól,pieprz
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 2 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Jajecznica z kalarepką
Kalarepki obieramy,myjemy i kroimy w słupki,następnie ugotujemy do miękkości.Miękką kalarepkę odcedzamy i dokładnie osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło ,wrzucamy kalarepki i chwilę smażymy cały czas mieszamy,następnie wbijamy jajka,dodajemy zieleninę i smażymy,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.