oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Jajecznica z papryką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Posypać jajecznicę posiekane natką pietruszki i od razu podawać.

Jajecznica z papryką.

Składniki:

Jajecznica z papryką.

 

  • 4 jaja
  • 3 dag tłuszczu
  • 1 szt cebula
  • 2 szt papryki czerwonej lub zielonej
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Jajecznica z papryką.
Papryka umyć, oczyścić z nasion, pokrajać w cienki makaronik.Obraną i umytą cebulę pokrajać w cienkie piórka. Rozgrzać na patelni tłuszcz, dodać cebulę i lekko podsmażyć nie mieszając. Do podsmażonej cebuli dodać paprykę, wlać 2 łyżki wody, przykryć i chwilę poddusić. Po wyparowaniu wody - papryka zmięknie. Osolić i dodać pieprz do smaku. jaja wybić do kubeczka, rozmieszać , zalać nimi warzywa dosmażyć, aż masa się zetnie. Posypać jajecznicę posiekaną natką pietruszki i od razu.