Sposób przygotowania:
Jajecznica na boczku, podana na liściach szpinaku
Boczek kroimy w małe paseczki lub w kostkę.
Cebulę kroimy w kostkę.
Jajka myjemy, wbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz, lekko rozmącamy.
Szpinak myjemy i osuszamy, układamy na talerzach.
Na patelni smażymy boczek. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, wrzucamy cebulę i smażymy, aż będzie szklista. Dodajemy jajka. Smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji. Próbujemy. Ewentualnie dodajemy trochę soli i/lub pieprzu.
Jajecznicę układamy na liściach szpinaku. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Cebulę kroimy w kostkę.
Jajka myjemy, wbijamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz, lekko rozmącamy.
Szpinak myjemy i osuszamy, układamy na talerzach.
Na patelni smażymy boczek. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, wrzucamy cebulę i smażymy, aż będzie szklista. Dodajemy jajka. Smażymy do uzyskania ulubionej konsystencji. Próbujemy. Ewentualnie dodajemy trochę soli i/lub pieprzu.
Jajecznicę układamy na liściach szpinaku. Podajemy z ulubionym pieczywem.