Sposób przygotowania:
Sałatka z miodowo-paprykowym filetem kurczaka
1. Kurczaka umyć i osuszyć. Wymieszać ze sobą dokładnie składniki marynaty. Wrzucić mięso i dokładnie je natrzeć. Włożyć na 10 minut do lodówki aby przesiąkło marynatą. Następnie mięso ułożyć na patelni grillowej (bez tłuszczu), ustawić na średni ogień i grillować po 6-7 minut z każdej strony.
2. Pomidorki poprzekrawać na pół, rzodkiewkę pokroić drobno w kostkę, a szczypior posiekać.
3. Składniki sosu dokładnie wymieszać.
4. Miks sałat rozłożyć na dwóch talerzach. Kurczaka zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. Pokroić na kawałki i ułożyć na sałacie. Ułożyć pomidorki, posypać rzodkiewką i szczypiorem. Skropić sosem.
Smacznego!
2. Pomidorki poprzekrawać na pół, rzodkiewkę pokroić drobno w kostkę, a szczypior posiekać.
3. Składniki sosu dokładnie wymieszać.
4. Miks sałat rozłożyć na dwóch talerzach. Kurczaka zdjąć z patelni i odsączyć na papierowym ręczniku. Pokroić na kawałki i ułożyć na sałacie. Ułożyć pomidorki, posypać rzodkiewką i szczypiorem. Skropić sosem.
Smacznego!