Sposób przygotowania:
jajecznica z samych żółtek z parówkami
Parówki obieramy ze skórek. Przekrowujemy na pół i kroimy w pół plasterki. Na patelni wlewamy tłuszcz. Do rozgrzanego tłuszczu wrzucamy pokrojone parówki i przysmażamy.
Obieramy cebule, kroimy na pół a następnie w pół plasterki. Do podsmażonych parówek wrzucamy nasza cebulę. solimy , szybciej pusci sok. podlewamy co jakiś czas wodą.
Gdy będzie miękka już pieprzymy. Dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego . Mieszamy . Dusimy ejszcze z 3 minuty. Do miseczki wbijamy same żółtka , możemy posypać oregano lub ziołami. Mieszamy dokładnie.
Cebulę z parówkami zdejmujemy z ognia. Wlewamy żółtka i dokładnie, szybko mieszamy drewanianą łyżką aż wszystko się połączy ze sobą.
Do jajecznicy możemy zrobić grzanki tostowe. Delikatnie później posmarować masełkiem i posypać szczypiorkiem
Smacznego
Obieramy cebule, kroimy na pół a następnie w pół plasterki. Do podsmażonych parówek wrzucamy nasza cebulę. solimy , szybciej pusci sok. podlewamy co jakiś czas wodą.
Gdy będzie miękka już pieprzymy. Dodajemy łyżeczkę koncentratu pomidorowego . Mieszamy . Dusimy ejszcze z 3 minuty. Do miseczki wbijamy same żółtka , możemy posypać oregano lub ziołami. Mieszamy dokładnie.
Cebulę z parówkami zdejmujemy z ognia. Wlewamy żółtka i dokładnie, szybko mieszamy drewanianą łyżką aż wszystko się połączy ze sobą.
Do jajecznicy możemy zrobić grzanki tostowe. Delikatnie później posmarować masełkiem i posypać szczypiorkiem
Smacznego