Sposób przygotowania:
Jajecznica z groszkiem cukrowym
Groszek cukrowy umyc, osuszyć.
Jajka rozmącić, dodac szczypiorek, pieprz. Wymieszać.
Plasterki wędzonego boczku pancetta porozrywać na pól, wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, zrumienić.
Na zrumienioną pancettę wlać jajka z pierzem i szczypiorkiem, na jajkach ułożyć groszek cukrowy.
Smażyć kilka minut, następnie przewrócić na drugą stronę. Lekko przemieszać.
Podawać z pieczywem, najlepiej domowym.
Smacznego :)
Jajka rozmącić, dodac szczypiorek, pieprz. Wymieszać.
Plasterki wędzonego boczku pancetta porozrywać na pól, wrzucić na rozgrzaną patelnię z olejem, zrumienić.
Na zrumienioną pancettę wlać jajka z pierzem i szczypiorkiem, na jajkach ułożyć groszek cukrowy.
Smażyć kilka minut, następnie przewrócić na drugą stronę. Lekko przemieszać.
Podawać z pieczywem, najlepiej domowym.
Smacznego :)