anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Jajecznica ze smardzami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smardze są pyszne i można je zebrać wiosną. W połączeniu z jajecznicą idealnie się komponują i mają piękny aromat.

Jajecznica ze smardzami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajecznica ze smardzami

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica ze smardzami
Grzyby bardzo dokładne umyć i oczyścić a następnie osuszyć. Na patelni rozgrzać masło i pokroić w kostkę smardze. Cebulę obrać i drobno pokroić.

Grzyby i cebulę wrzucić na masło i smażyć około 15 minut, następnie doprawić do smaku wbić kolejno jaja i smażyć aż do ścięcia cały czas mieszając około 5 minut. 
Jajecznica ze smardzami
Grzyby należy bardzo dokładnie osuszyć po umyciu