zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2393]

Jajeczno serowa pasta z porem i szczypiorkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna pasta na śniadanie lub kolację. Można zrobić więcej i zużyć w ciągu trzech dni. Choć u mnie 3 dni nigdy nie przetrwała.

Jajeczno serowa pasta z porem i szczypiorkiem

Składniki:

Jajeczno serowa pasta z porem i szczypiorkiem

 

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 350 g twarogu
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 biała część pora
  • 3 ogórki konserwowe
  • sól do smaku
  • pieprz świeżo mielony do smaku
  • 3 - 4 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Jajeczno serowa pasta z porem i szczypiorkiem
Ugotowane i obrane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, tak samo zetrzeć twaróg i ogórki od razu do jednej miski.

Szczypiorek o pora posiekać.

Do miski ze startymi składnikami wrzucić por i szczypiorek, dodać przyprawy do smaku i majonez.

Pastę wymieszać i zostawić na kilkanaście minut do przegryzienia.

Podawać z ulubionym pieczywem.