Sposób przygotowania:
Proste panierowane pieczarki
Do miski wbijam jajko, roztrzepuje je widelcem, doprawiam pieprzem i solą. Do głębokiego talerza lub miseczki wsypują bułkę tartą.
Pieczarki obieram (używam samych kapeluszy). Grzyby maczam dokładnie w jajku, następnie w bułce.
Smażę na małym ogniu na oleju z obu stron . Usmażone grzyby podaję w towarzystwie ulubionego sosu np. czosnkowego.
Tak przygotowane pieczarki przed podaniem można posypać posiekaną pietruszką.
Pieczarki obieram (używam samych kapeluszy). Grzyby maczam dokładnie w jajku, następnie w bułce.
Smażę na małym ogniu na oleju z obu stron . Usmażone grzyby podaję w towarzystwie ulubionego sosu np. czosnkowego.
Tak przygotowane pieczarki przed podaniem można posypać posiekaną pietruszką.