slodkieokruszki

slodkieokruszki

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 111]

Proste panierowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Proste panierowane pieczarki. Szybka, pyszna, tania przekąska lub dodatek do innych dań. Najlepiej smakują w towarzystwie ulubionego sosu np. czosnkowego.

Proste panierowane pieczarki

Składniki:

Proste panierowane pieczarki

 

 

  • 15 małych pieczarek
  • 1 jajko
  • sól i pieprz do smaku
  • około 3 czubate łyżki oleju kokosowego / można smażyć na innym oleju
  • bułka tarta do obtoczenia
  • do podania: sos czosnkowy i ketchup, zielona pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Proste panierowane pieczarki
Do miski wbijam jajko, roztrzepuje je widelcem, doprawiam pieprzem i solą. Do głębokiego talerza lub miseczki wsypują bułkę tartą.

Pieczarki obieram (używam samych kapeluszy). Grzyby maczam dokładnie w jajku, następnie w bułce.

Smażę na małym ogniu na oleju z obu stron . Usmażone grzyby podaję w towarzystwie ulubionego sosu np. czosnkowego.

Tak przygotowane pieczarki przed podaniem można posypać posiekaną pietruszką. 



Tagi:

pieczarki