Sposób przygotowania:
Prosta granola z patelni z cynamonem
Do miseczki wsypuję płatki owsiane górskie, dodaję płatki migdałowe, cynamon. Wszystko mieszam.
Na patelni rozpuszczam olej kokosowy. Następnie wsypuję całą zawartość miseczki.
Smażę składniki aż się lekko zarumienią i zaczną ładnie pachnieć (warto przemieszać je łyżką).
Następnie dodaję łyżkę miodu. Mieszam łyżką aż miód połączy się z resztą składników.
Na koniec dodaję suszone jabłka (kostka) z berberysem, szybko mieszam. Zdejmuję patelnię z ognia.
Gotową granolę można przełożyć do słoiczka. Wspaniale smakuje z naturalnym jogurtem.
Na patelni rozpuszczam olej kokosowy. Następnie wsypuję całą zawartość miseczki.
Smażę składniki aż się lekko zarumienią i zaczną ładnie pachnieć (warto przemieszać je łyżką).
Następnie dodaję łyżkę miodu. Mieszam łyżką aż miód połączy się z resztą składników.
Na koniec dodaję suszone jabłka (kostka) z berberysem, szybko mieszam. Zdejmuję patelnię z ognia.
Gotową granolę można przełożyć do słoiczka. Wspaniale smakuje z naturalnym jogurtem.