Sposób przygotowania:
Makaron Eli na słodko z dynią, owocami i orzechamiprzygotowanie składników

Z dyni usunąć pestki i skórkę. Miąższ dyni pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Plastry ananasa wyjąć z syropu ( syrop zachować ) i pokroić
przygotowanie składników cd

Brzoskwinie wyjąć z syropu ( syrop zachować ) i pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd

Jabłka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Pokroić jabłka na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Jabłka ze skórką pokroić w kostkę.
przygotowanie orzechów

Łuskane orzechy włoskie połamać. Na dużej patelni roztopić masło z miodem. Dodać orzechy i chwilę smażyć.
Gotowe orzechy wyjąć łyżką cedzakową na miskę.
przygotowanie potrawy

Na syropie maślano miodowym pozostałym po orzechach obsmażyć dynię.
przygotowanie potrawy cd

Do dyni dodać pokrojony ananas.
przygotowanie potrawy cd

Do obsmażonych składników dodać jabłka i chwilę smażyć razem. Na koniec dodać brzoskwinie.
Odlać 100 ml syropu, resztę wlać do owoców z dynią. Wycisnąć sok z cytryny i wlać do owoców. Dodać pokrojone brzoskwinie.
Przyprawić potrawę imbirem. Do pozostawionego syropu dodać mąkę ziemniaczaną, wymieszać, wlać do owoców i zagotować.
Makaron ugotować w osolonym wrzątku i odcedzić. Na talerzach rozłożyć makaron i na wierzchu rozłożyć owoce z dynią.
Smacznego!
gusia1000