Sposób przygotowania:
Jajeczny placek z warzywami
Pomidory umyłam, sparzyłam wrzątkiem, obrałam ze skórki i pokroiłam w małą kosteczkę (wielkości groszku). Szczypior opłukałam, otrzepałam z wody i posiekałam. Jajka umyłam, wybiłam do miseczki, dodałam białko i ubiłam widelcem, podobnie jak do panierowania kotletów. Dodałam mąkę, jogurt bałkański, sól, pieprz i czosnek granulowany. Dokładnie wymieszałam. Do ciasta dodałam pokrojone pomidory i osączony z zalewy groszek. Na patelni o średnicy 10 cm rozgrzałam łyżkę oleju i wylałam na nią ciasto. Smażyłam na wolniutkim ogniu, aż ciasto się ścięło i na wierzchu przestało być płynne. Uważałam przy tym, żeby spód się nie przypalił. Przy pomocy talerza, dwóch łopatek i zdolności manualnych przełożyłam placek na drugą stronę i smażyłam już tylko chwilkę. Przełożyłam na talerz i posypałam szczypiorem. Zjadłam na gorąco, pycha!
elzbieta8960
edytaha
Przyznam szczerze, zjadłam sama i najadłam się do nieprzytomności :D