maxymonium

maxymonium

Kucharz
[Przepisów: 8]

Jajka faszeowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane bez wątpienia mają u mnie pierwszeństwo wśród przystawek! Dzisiaj nietypowo ale właśnie faszerowane pieczarkami i szczypio

Jajka faszeowane

Składniki:

Jajka faszeowane

 

  • ugotowanych na twardo, 300g pieczarek, 1 czubata łyżka majonezu, sól, pieprz, vegeta, szczypiorek, 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:

Jajka faszeowane
Jajka kroimy na pół. Do miseczki przekładamy żółtka, a łódeczki z białek rozkładamy "na grzbiecie". Żółtka rozdrabniamy widelcem. Masło rozgrzewamy na patelni. Pieczarki kroimy na mniejsze części i podsmażamy na rozgrzanym maśle, doprawiając je vegetą oraz pieprzem. Studzimy. Pieczarki siekamy drobno za pomocą odpowiedniej końcówki blendera i dodajemy do rozdrobnionych żółtek. Siekamy szczypiorek i również dodajemy do żółtek. Całość mieszamy z majonezem i przyprawiamy solą oraz pieprzem.

Tagi:

jajko jajka